Møllegades Børnehave

Søndag00:00 - 00:00

Hvorfor vælge Møllegades Børnehave😊

FORÆLDREUDTALELSE:

Der er mange grunde til at vores søn elsker Møllegades børnehave, men hvis vi skal koge det ned til 5 ting, så er det:

1. Kendte ansigter – han elsker sine kammerater og sine pædagoger, som har fulgt ham i al den tid, han har gået der

2. Alle de forskellige aktiviteter og udflugter der bliver arrangeret lige fra disco-fest til fastelavns tøndeslagning over ved genboen plejecenteret Møllehjørnet

3. Madpakken som han er selv er med til at bestemme, hvad der skal være i og lave – så det ikke betyder noget, hvis man er lidt kræsen

4. Haven hvor man kan se ting vokse og gro

5. At alle kender alle – og der altid er nogle at lege med
VI HAR LEDIGE PLADSER:)

Møllegades Børnehave er et børnehus for 3-6 årige med en normering på 50 børn. Børnehaven er  en selvejende institution med en bestyrelse, som består af 5 medlemmer samt 2 suppleanter, der er valgt af og blandt forældrene. Bestyrelsen er børnehavens højeste myndighed og den har driftsoverenskomst med Skanderborg Kommune.

Børnehaven har 3 grupper, som består af Spirerne, Rødderne og Slønglerne.  Spirerne har grupperum i Gadehuset. Rødderne har base i Hemsehulen og Slønglernes grupperum er i Gårdhuset og på Hemsen. Det sidste år inden børnene starter  i skole, arbejdes der med skoleforberedende læring og aktiviteter, som er tilpasset disse børn. Hver gruppe har en tur-dag, hvor børnene kommer ud og ser lokalområdet, vi tager til fødselsdag hjemme hos børnene privat, vi deltager i aktiviteter på Kulturhuset. Vi har et godt samarbejde med Møllehjørnet (som er et plejehjem). Vi går Lucia for de ældre, vi har vores egen sandkasse i deres have, vi klipper og klistrer hos dem, vi sætter kartofler i spande om foråret, alle har det hyggeligt, når børn og ældre er sammen.

Vi har vores egen have, som ligger i forlængelse med vores legeplads. I haven har vi en kæmpe tipi med trægulv, som vi kan bruge året rundt. Børnene kan hygge sig i haven, i alle de små kroge der er, de kan gå og dufte til blomster og planter, smage på bær, grøntsager og nødder. Der er plads til masser af fordybelse og læring i haven.

Møllegades Børnehave tilbyder trygge rammer, gode traditioner, voksne, som er nærværende og har en anerkendende tilgang til børnene, et tæt forældresamarbejde, en hverdag, som sikrer og styrker det enkelte barns robusthed og livsduelighed, hvor alle trives og oplever, at de er en del af et fællesskab.

Børnene har et legehjørne på kontoret, hvor de hygger sig og leger, slapper af, hvis de har brug for det, tager sig en lur på sofaen eller læser i en bog.